• Maak kennis met het team

 • broken image

  Marc Lievens

  Osteopathie

  broken image

  Fien Asta

  Osteopathie

  broken image

  Stijn Duchi

  Osteopathie

  broken image

  Elko van den Broucke

  Kinesitherapie

  broken image

  Audrey Swolfs​

  Kinesitherapie

 • broken image

  Marc Lievens - Osteopaat D.O

  marc@spina-antwerpen.be

  Marc behaalde zijn licentiaatsdiploma in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de KUL in 1999 en deed nadien nog een specialisatiejaar Sportkinesitherapie.

  Na 1,5 jaar werken op de dienst Orthopedie van het UZ Leuven als kinesitherapeut, groeide zijn interesse voor osteopathie en begon hij dan ook zijn opleiding Osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO), waar hij in 2008 afstudeerde.

  In 2002 is hij als zelfstandig kinesitherapeut beginnen werken in een grote (sport)kinepraktijk in Antwerpen. Daar kwam hij in contact met verschillende pathologieën. Al snel kon hij samenwerken met verschillende sportclubs en federaties: Racing Basket Antwerpen (nu Antwerp Giants), de Topsportschool Antwerpen, het nationale team baseball, het VTV (nu Tennis Vlaanderen), het Fed Cup team,…

  In al die jaren groeide zijn interesse voor de rugpathologie en dan meer specifiek voor de juiste behandeling ervan.

  In 2009 startte hij dan ook zijn eigen osteopathiepraktijk op in Berchem (Antwerpen). Hier kwam en komt hij in contact met patiënten van alle leeftijden en met verschillende pathologieën, waarbij opvallend vaak rug- en nekklachten centraal staan. Verder bleef hij samenwerken met Antwerp Giants, Tennis Vlaanderen, het Fed Cup team en werd ook Yanina Wickmayer door hem opgevolgd.

  Op 1 december 2014 opende Marc zijn groepspraktijk - SPINA te Berchem waar hij samen met andere collega’s en disciplines de krachten bundelt om de patiënt de best mogelijke behandeling te geven.

  Als osteopaat richt hij zich vooral op de behandeling en aanpak van rug- en nekklachten. Hij komt hierbij vaak tot de conclusie dat een totaalaanpak en goede begeleiding vanuit verschillende disciplines noodzakelijk zijn. De groepspraktijk kan deze totaalaanpak op maat van de patiënt bieden en dit steeds in lijn met het voorschrift van de behandelende arts.

  Als Osteopaat D.O. is hij aangesloten bij de Professionele Osteopaten en dus erkend door de mutualiteiten. Hierdoor kan u genieten van een zekere terugbetaling van een aantal behandelingen.

  broken image
 • broken image

  Fien Asta - Osteopaat D.O., kinderosteopaat

  fien@spina-antwerpen.be

  Fien behaalde haar diploma in osteopathie (D.O) en een Bachelor of Science with Honours in the Osteopathic Medicine (Bsc.(Hons.)Ost.Med), uitgereikt door de University of Wales.
  Ze werkt sinds 2017 als energieke, ambitieuze collega in de groepspraktijk.
  Als osteopaat probeert Fien de oorzaak van uw klacht te vinden, door met haar handen op zoek te gaan naar mobiliteitsverlies in het lichaam en dit zo te linken aan de klacht.
  Ze behandelt naast volwassenen en sporters, met hun specifieke problemen, ook baby’s, kinderen en zwangere vrouwen (zowel pre- als postnataal). Hiervoor volgde ze een 2 jaar durende specialisatie.
  Verder volgt ze postgraduate cursussen om haar kennis te blijven uitbreiden.
  Als professioneel osteopate is ze lid van de Beroepsvereniging van de Belgische Osteopaten (BVBO) en dus erkend bij de mutualiteiten. Hierdoor kan u genieten van een gedeeltelijke terugbetaling van een aantal behandelingen.

  broken image
 • broken image

  Stijn Duchi - Osteopaat D.O.

  stijn@spina-antwerpen.be

  Stijn behaalde in 2013 het diploma ‘Master in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen’ aan de KU Leuven. Geprikkeld door een diepe interesse in het functioneren van het menselijk lichaam zette hij zijn studies verder en behaalde in 2016 het diploma ‘Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’. Met deze kennis op zak startte hij als zelfstandig kinesitherapeut, waar hij in contact kwam met een brede patiëntenpopulatie. Door zijn voorliefde voor sport werkte hij enkele jaren als sportkinesitherapeut op het Antwerpse ‘Eilandje’. Tijdens deze periode verdiepte hij zich verder in de osteopathie met een 5-jarige opleiding aan het Flanders International College of Osteopathy, waar hij in 2022 zijn diploma osteopaat D.O. behaalde.
  Naast sportblessures ontwikkelde Stijn een speciale interesse voor enkele specifieke problematieken van de wervelzuil (nek- en rugproblemen), hoofdpijnen en kaakproblematieken. Zijn werkwijze legt de nadruk op het opsporen van de onderliggende oorzaak van je klacht, aangezien deze niet overeenkomt met de plaats waar de problemen zich manifesteren. Een totaalaanpak en een goede samenwerking met andere zorgverstrekkers zijn voor hem vanzelfsprekend.
  Als Osteopaat D.O. is hij erkend door de mutualiteiten. Hierdoor kan u genieten van een zekere terugbetaling van een aantal behandelingen.

  broken image
 • broken image

  Elko van den Broecke - Kinesitherapie
  elko@spina-antwerpen.be

  Elko heeft in 2018 zijn diploma 'Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’ met optie Muskuloskeletale en Sportrevalidatie’ behaald.

  Na zijn studies is Elko meteen aan de slag gegaan bij de A-kernen van voetbalploeg K.F.C.O. Beerschot-Wilrijk en basketploeg Basics Melsele. Hij combineerde de begeleiding van de ploegen met individuele begeleiding van (top)sporters.

  Vanaf 2020 is hij zich meer gaan verdiepen in de behandeling van een breed spectrum aan aandoeningen en klachten van de grotere gewrichten zoals rug, nek, schouder, knie en enkel met steeds een grote affiniteit voor sportblessures.

  Elko volgde nog extra opleidingen zoals Dry Needling (Trigger), Spartanova expert en Redcord Neurac.

  Door zijn blijvende zoektocht naar de specifieke oorzaak van het probleem, is hij de opleiding osteopathie aan FICO gestart in 2020. Door de combinatie van manuele technieken, educatie, oefentherapie en persoonlijke begeleiding streeft Elko naar een langdurig resultaat met maximale zelfstandigheid van de patiënt.

  Elko is gedeconventioneerd. U kan genieten van een tussenkomst van het ziekenfonds.

  broken image
 • broken image

  Audrey Swolfs - Kinesitherapie
  audrey@spina-antwerpen.be

  Audrey behaalde haar diploma ‘Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’ aan de Universiteit Antwerpen in juli 2022 met specialisatie ‘Musculoskeletale aandoeningen en Sport’.

  Hieronder vallen rug- en nekklachten, spier- en peesproblemen, gewrichtsproblemen, algemene conditionering, valpreventie, sportblessures en revalidatie na operatie of ongeval.

  Men kan bij Audrey terecht voor klachtenvermindering bij specifieke klachten aan het bewegingsapparaat, algemene revalidatie, maar ook voor preventie (sport specifiek).

  Als technieken gebruikt Audrey naast manuele technieken ook oefentherapie.

  Door middel van een vraaggesprek (anamnese) en klinisch onderzoek zoekt ze samen met de patiënt naar de bron van het probleem om zo in overleg realistische doelen te stellen.

  Audrey streeft ernaar om in de eerste plaats de specifieke klacht te verminderen, maar streeft daarnaast ook naar zelfredzaamheid van de patiënt en effecten op lange termijn. Hiervoor krijgt de patiënt adviezen mee en eventueel een oefenprogramma voor thuis.

  Audrey gelooft dat het hele lichaam met elkaar verbonden is. Om deze holistische benadering verder te ontwikkelen is ze gestart aan een postgraduaat opleiding acupunctuur aan het ICZO.

  Audrey is gedeconventioneerd. U kan genieten van een tussenkomst van het ziekenfonds.

  broken image
 • broken image

  Marjam Rosseel - Shiatsu & Massage

  Na 10jaar bij Spina, wuiven we Marjam uit.

   

  Marjam slaagt op professioneel vlak een nieuwe weg in en werpt zich volledig op haar passie, de keramiek.

   

  De afgelopen 10jaar zijn voorbij gevlogen. Marjam is naast een ongelofelijke therapeute zo een mooi persoon. Warm,

  lief, rustig, luisterend oor. Ze was ons moedertje binnen de praktijk.

   

  We gaan haar missen!

   

  Marjam, we wensen jou heel veel succes met je keramiek. Blijf wie je bent en altijd welkom hier op de praktijk om zelf

  eens op tafel te komen liggen of gewoon voor een babbel bij een tas koffie (als jij een taartje meebrengt )

   

  Kijk ook eens op www.atelier-mm.be

  broken image
 • Wil jij graag een afspraak maken?

  Klik dan op onderstaande knop.