• Dry Needling Antwerpen

  Ontdek de kracht van gerichte therapie

 • Dry Needling Antwerpen

  Wat is dry needling?

  Dry needling is een effectieve behandelmethode gericht op het verlichten van spierspanning en pijnklachten. Deze methode gebruikt dunne naalden om triggerpoints (spierknopen) in de spieren aan te prikken. Deze triggerpoints, vaak bronnen van stijfheid en overbelasting, worden door deze techniek ontspannen, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van pijnklachten en verbetering van de mobiliteit.

  Waarvoor passen we dry needling toe?

  Bij Spina richten we ons op het behandelen van uiteenlopende klachten zoals rugklachten, nekklachten, spier- en gewrichtsproblemen, …. Of het nu gaat om acute letsels of chronische aandoeningen, onze therapie kan een cruciale rol spelen in jouw herstel. Triggerpoints of spierknopen kunnen bewegingsbeperkingen, vermindering van spierkracht en pijn veroorzaken. Ze kunnen ontstaan als gevolg van een acuut letsel, sportletsel of door langdurige overbelasting door een langdurig aangehoude houding of veelvuldig herhaalde bewegingen. Een triggerpoint is een voelbare verharding of ‘knoop’ in een spier. Deze verharding kan leiden tot lokale drukpijn maar ook tot uitstraling in gebieden rond het triggerpoint. Door het aanprikken van de spier, gaat deze verharding ontspannen en krijgen we een verlichting van spierspanning en vermindering van de pijnklachten.

  Voordelen van dry needling therapie

  Onze therapie is niet alleen gericht op onmiddellijke pijnverlichting, maar ook op het behandelen van de onderliggende oorzaken van klachten. Dry Needling kan chronische pijn verlichten en de mobiliteit verbeteren, wat bijdraagt aan een betere levenskwaliteit.

  Hoe voelt het?

  Het aanprikken van de spier voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan (= local twitch response). Dat geeft kortdurend een soort van ‘krampgevoel’. Daarna zal de spier ontspannen en kan u vaak al onmiddellijk gemakkelijker bewegen. Na de behandeling is het normaal dat de behandelde spier nog wat stijf en/of vermoeid aanvoelt, maar meestal is dit van korte duur.

   

  Hoe gebeurt een behandeling bij Spina Antwerpen?

  Dry needling is een deel van een totale behandelaanpak bij Spina. Dry needling is een techniek die binnen de totaalbehandeling van kinesitherapie of osteopathie wordt gebruikt. Vaak wordt er na het prikken nog na behandeld aan de hand van stretching, circulatie-oefeningen, manuele technieken,…. U krijgt ook vaak de richtlijn mee om de spieren warm te houden om de ontspanning die is opgetreden te kunnen behouden..


  Bij wie kan je terecht voor dry needling Antwerpen?

  Bij Spina werken gespecialiseerde therapeuten zoals Elko Van den Broucke (kinesitherapie) en Stijn Duchi (Osteopathie). Zij hebben uitgebreide kennis van het menselijk lichaam en ervaring met het behandelen van diverse pijnklachten door het toepassen van dry needling.

   

  Spina collega's voor dry needling:

  Elko Van den Broucke (kinesitherapie) – Stijn Duchi (Osteopathie)

 • Wil je graag een afspraak maken?

  Klik dan op onderstaande knop.